Ana içeriğe atla

Sağlıkta yapay zekâ Üsküdar’da konuşuldu



Üsküdar Üniversitesi Sağlık Hizmetleri Meslek Yüksekokulu Sağlıkta Yapay Zekâ etkinliği düzenledi. Etkinliğin konuğu Bayer IT İnovasyon Danışmanı Gökay Kılıç oldu. Kılıç, yapay zekâ ile ilgili önemli açıklamalarda bulundu.

Çarşı Yerleşke Emir Nebi-1 Konferans salonunda düzenlenen etkinliğe katılımcılar yoğun ilgi gösterdi.



“Yapay zekânın içinde yaşıyoruz”

Yapay zekâ konusunda paylaşımlarda bulunan Kılıç, yapay zekâ örneklerine değindi. Kılıç, “Bir giyim mağazası satış asistanlarının üzerinde bulunan kartlar sayesinde onların müşteriler ile ne kadar ilgilendiklerini ve bunu nasıl satışa dönüştüğü konusunda gözlem yapıyor. Bu aslında yapay zekâ nerede dediğimiz şey. Yapay zekânın içinde yaşıyoruz” dedi.

“Hızlı balıklar yavaş balığı yer”

Gökhan Kılıç, teknolojinin gelişmesi ile firmaların rakiplerinden ayrılmak adına daha hızlı hareket etmesi gerektiğini belirtti. Kılıç, “Eskiden büyük firmalar küçük firmaları çok hızlı bir şekilde yok edebiliyor ve satın alabiliyordu. Şimdi ise dünya ekonomik formunun yeni yaklaşımı ile konu biraz daha değişti. Artık hızlı balık yavaş balığı yiyor. Yani siz bir kurum olarak yavaş hareket ederseniz ve teknolojiye kendinizi adapte etmezseniz, rakiplerinize karşı daha iyi bir teknoloji ile çözüm bulmazsanız bir girişim ya da birçok girişim sizi yok edebilir” şeklinde konuştu.

“Firmalarda karşılıklı kazan kazan konularına girilmesi lazım”

Çalıştığı firma ve yürüttüğü faaliyetlerden bahseden Kılıç, büyük firmaların küçük firmaları önemsemediğini belirtti. Kılıç, girişimcilik faaliyetlerine verdiği katkılara değindi.

Program Gökay Kılıç’a Sağlık Hizmetleri Meslek Yüksekokulu Müdürü Doç. Dr. Mesut Karahan tarafından plaket takdim edildi. Toplu fotoğraf çekimi ardından program sona erdi.


27.02.2020 11:50
 
Üsküdar Haber Ajansı (ÜHA)

Yorumlar

Popular Posts

Perfüzyon bölümü öğrencileri sektörle buluştu

Üsküdar Üniversitesi Sağlık Bilimleri Fakültesi Perfüzyon Bölümü “Perfüzyonist Kimdir?” etkinliği düzenledi. Etkinliğin konuğu İstanbul Üniversitesi Tıp Fakültesi Hastanesi Perfüzyonist Orhan Arasa oldu. Çarşı Yerleşke Emir Nebi Konferans salonunda gerçekleşen etkinliğin açılış konuşmasını Sağlık Bilimleri Fakültesi Perfüzyon Bölümü Dr. Öğr. Üyesi Zozan Güleken yaptı. Dr. Murat Çiçek: “Teorik kısımda birçok bilgiye sahip olmanız gerekiyor” Sağlık Bilimleri Fakültesi Perfüzyon Bölümü Öğr. Gör. Dr. Murat Çiçek, perfüzyon mesleği ile ilgili öğrencilere önemli paylaşımlarda bulundu Çiçek, “Bypass sistemini kurabilme, tanıyabilme, sistemin gerekliliklerini, bakımlarını yapabilme, bir kan bankasındaki çalışan kişi kadar kan ürünlerini kullanabilme, anestezi kısmında anestezik ajanları kullanabilme gibi teorik kısımda birçok bilgiye sahip olmanız gerekiyor” dedi. Perfüzyonist Orhan Arasan: “Sizleri çok şanslı görüyoruz” Perfüzyonist Orhan Arasan, Perfüzyonistler Derneği ile il

Irak Sünni Diyanet İşleri Başkanlığı heyetinden Üsküdar’a ziyaret

Irak Sünni Diyanet İşleri Başkanlığından heyet, Üsküdar Üniversitesini ziyaret etti. Senato Toplantı Salonunda gerçekleşen ziyarete Irak Sünni Diyanet İşleri Başkanlığı Genel Müdürlerinden Mahmood Abdul Razzaq Jasım, Farıs Kadhim ve beraberindeki heyet Mohammed Al Mafrachi Anmar Qaddaarı Abdulrazza, Al Kamıl Jasim Al Anı, Saad Alı Hashim Korji, Üsküdar Üniversitesi Rektör Danışmanı Cemalnur Sargut, Üsküdar Üniversitesi Genel Sekreteri Selçuk Uysaler, Tasavvuf Araştırmaları Enstitüsü Müdürü Prof. Dr. Elif Erhan ve Enstitüsü öğretim üyeleri, Uluslararası İlişkiler Direktörü Emre Üçsular ve davetli misafirler katıldı. Üsküdar Üniversitesi ve Kerim Vakfı tanıtım filmleri izlenmesi ardından Rektör Danışmanı Cemalnur Sargut, yapılan ortak çalışmalara ilişkin değerlendirmelerde bulundu. Mahmood Abdul Razzaq: “Yaptığınız çalışmalar çok kıymetli” Irak Sünni Diyanet İşleri Başkanlığı Genel Müdürü Mahmood Abdul Razzaq ziyaret amaçlarını şu sözlerle ifade etti: “Biz buraya sizleri ziyaret etmek iç

Okuru kaybeden markayı da kaybeder

15.04.2019 17:15 Röportaj: Onur HAMZAOĞLU Türkiye’nin en çok ziyaret edilen teknoloji haber sitelerinden Shiftdelete.net’in kurucusu Hakkı Alkan ve Genel Yayın Yönetmeni Tolga Cem Küçükyılmaz'la bir araya geldik, teknoloji medyasının bügünü ve geleceği üzerine konuştuk. Shiftdelete.net hakkında kısaca bilgi verebilir misiniz? Shiftdelete.net nasıl ortaya çıktı? Shiftdelete.net, insanların günlük hayatlarında teknolojiyi daha verimli kullanabilmeleri için dünyada neler olup bittiğine dair çeşitli konularda haber, makale ve video yayımlayan bir portaldır. Çıkış hikâyesinden şöyle bahsedebilirim. Dergiler vardı ama biz dergilerin yetersiz olduğunu düşündük. Türkiye’ye geniş bant internetin gelmesiyle birlikte videoların öne çıkacağını öngörerek böyle bir portal hazırlamaya karar verdik. Önceki dönemlerde dergi okuyucusu yazara sadece mektup yazarak ulaşabiliyordu ve o mektuplara hiçbir şekilde yanıt alamıyordu. Günümüzde gelinen noktada ise sitemizin takipçisi bana günayd